Az idei iPhone-ok nagy dobása a kamera lesz

CNET

Jobban örültünk volna egy dizájnbeli módosítás hírének, de ez sem tűnik rossznak.
A Bloomberg értesülései szerint az idei évben megjelenő okostelefonok nagy erőssége a kamera lesz, mely a Sony bejelentése alapján derült ki. A japán cég ugyanis azt állítja, hogy idén nyáron felpörgeti a 3D-s szenzorok gyártását, amellyel hangsúlyosabbá teszik a mélységészlelést az okostelefonokban.

Kiyoshi Ota/Bloomberg

A tervek szerint az új fejlesztéssel egy arc letapogatása már pofonegyszerű lesz. A lézerek akár öt méteres távolságról is visszajutnak az érzékelőbe, így nem csak személyek, hanem nagyobb tárgyak, vagy helyiségek pontos feltérképezése is lehetséges. Ráadásul a Sony ígéretei szerint a 3D-s szenzorok a hátlapi kamerákba is beépítésre kerülhetnek, így a készülékek szinte azonnal átfókuszálhatnak egyik pontról a másikra.

Ezeken kívül az új generáció a VR és AR élmények javításán is segíthet, továbbá gesztusok felismerésével is kísérleteznek.
Az új generációs szenzoroknak köszönhetően szűkülhet az érzékelősziget is, amely a készülékek megjelenésén némileg javítanak (kisebb lehet a notch).

Az újdonság felkeltette a legnagyobb gyártók, köztük az Apple figyelmét is, így talán az idei évben megjelenő iPhone modellekben már helyet kaphat.

1 comment

  1. Pingback: Az idei iPhone-ok nagy dobása a kamera lesz – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük