Erre az Apple termékre váltott az androidosok többsége tavaly

Fotó: AlanNeumann

2018-ban több androidos felhasználót is sikerült az Apple oldalára csábítani, és ez az egyik tavaly megjelent új készüléknek köszönhető. A szeptemberben megjelenő három új Apple okostelefon közül a legnépszerűbb az olcsóbb árkategóriás iPhone XR lett, ám a kezdeti lelkesedést nem követték hatalmas eladási számok.

Habár az Apple nem közöl eladási számokat, a gyenge teljesítésre többek között az is utal, hogy az új iPhone XR kiadását követően nem sokkal az Apple lejjebb vitte a készülék árát Kínában.
A Consumer Intelligence Research Partners december 26-án kiadott jelentése szerint az Apple olcsóbb újdonsága mégsem mondható akkora bukásnak, mivel az androidos felhasználók mintegy 16 százaléka váltott 2018-ban az új iPhone XR-re.

Fotó: 9to5Mac

Az elemzőcég továbbá azt is elárulta, hogy az Egyesült Államok területén az első 30 napban eladott új iPhone-ok 32 százaléka XR, 35 százaléka az XS és XS Max modellek voltak.

Azonban az áttérések sokasága sem volt elegendő az Apple tervezett eladási számaihoz, a vállalat ugyanis előszedte a 2017-ben bemutatott iPhone X modellt és újra a gyártósorra küldte.

1 comment

  1. Pingback: Erre az Apple termékre váltott az androidosok többsége tavaly – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük