Így ellenőrizd iPhone-od akkumulátorának állapotát!

iFixit

Okostelefon használatunk során az egyik legfontosabb kérdés: mennyit bír a készülék akkumulátora. Mindenki a megbízhatóságra hajt, ez teljesen érthető, hiszen Murphy törvénye, hogy a legnagyobb bajban hagy minket cserben telefonunk, mert nem bírta már szuflával.

Az iPhone felhasználók számára éppen ezért örvendetes újítás volt az iOS 11.3-mal érkező új funkció, mely jelzi az akkumulátor állapotát, és értesíti a felhasználót, ha már esedékes lenne az akkumulátorcsere.
A funkció a Beállítások > Akkumulátor > Akku állapota menüpontban található.

Apple

Az Akku állapota menübe belépve az akkumulátor maximális kapacitásával és csúcsteljesítményre való képességével kapcsolatos információkkal találkozunk. Ha jelentősen romlott készüléked akkumulátorának állapota, a telefonod egy kedves üzenetben jelez a menün belül, hogy érdemes lenne kicseréltetni.

A maximális kapacitás az akkumulátor új korához viszonyított jelenlegi kapacitása. Amennyiben régebb óta meg van a készüléked, ez az érték alacsonyabb lesz, mint 100%.

Az Apple 500 töltési ciklust ígér, tehát ennyiszer töltheted fel, mielőtt elkezdene romlani az akkumulátor.

A csúcsteljesítmény biztosítását egy teljesítményfelügyeleti funkció biztosítja, rendszeresen vizsgálja, milyen szintű teljesítményfelügyeletre van szükség a váratlan leállások megakadályozásához. Ha az akkumulátor állapota megfelel a csúcsteljesítmény biztosításához szükséges követelményeknek, akkor a rendszer mérsékli a teljesítményfelügyelet intenzitását.
A Csúcsteljesítmény leadása szakaszban a következő üzenetek jelennek meg:

  • Normál teljesítmény: az akkumulátor állapota lehetőséget ad normál csúcsteljesítményre, a rendszer nem alkalmazza a teljesítményfelügyeleti funkciókat.
    “Az akkumulátora jelenleg támogatja a normál csúcsteljesítményt.”
  • Teljesítményfelügyelet alkalmazása: a rendszer alkalmazza a teljesítményfelügyeleti funkciókat.
    “Ez az iPhone váratlanul leállt, mert az akkumulátor nem volt képes elegendő csúcsteljesítményt nyújtani. A teljesítménykezelés bekapcsolt, hogy ez ne forduljon elő többször. Letiltás…
  • Az akkumulátor állapota ismeretlen: az iOS nem tudja megállapítani a készülék akkumulátorának állapotát.
    “Ez az iPhone nem tudja felmérni az akkumulátor állapotát. Szervizeltetheti az akkumulátort egy hivatalos Apple-márkaszervizzel. További infók a szervizelési lehetőségekről…”
  • Teljesítményfelügyelet kikapcsolva: letiltja az alkalmazott teljesítményfelügyeleti funkciót.
    “Ez az iPhone váratlanul leállt, mert az akkumulátor nem volt képes elegendő csúcsteljesítményt nyújtani. Ön kézzel letiltotta a teljesítménykezelés általi védelmet.”
  • Romlott az akkumulátor állapota: jelentősen romlott az akkumulátor állapota.
    “Az akkumulátorának állapota jelentősen romlott. Kicseréltetheti az akkumulátort egy hivatalos Apple-márkaszervizzel a teljes teljesítmény és kapacitás visszaállítása érdekében. További infók a szervizelési lehetőségekről…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük