A Huawei lassan lehúzhatja a rolót? A laptopjai is veszélyben!

Mint tudjuk, Donald Trump feketelistája miatt a Google a jövőben nem működik együtt a Huawei cégével bizonyos licencek ügyében, ez érinti az androidos modelljeinek piacra dobását is. Ennek ellenére a Huawei bizakodik, bár nem csodálkoznánk, ha lassan megtörne,tekintve, hogy több érzékeny pontjukat is érintheti a korlátozás.

Az embargó ugyanis megtiltja a Huawei számára az amerikai vállalatok által kifejlesztett termékek használatát, így az Android mellett a Windowst sem tudja telepíteni az eszközeire a kínai vállalat. Habár a Huawei már egy ideje fejleszti saját operációs rendszerét, az univerzális platform teljes elkészültéig a vállalatnak késleltetnie kell bizonyos projekteket. Például a laptopok fejlesztését.

A Digitimes jelentése szerint a MateBookok ellátási láncában szereplő partnereikkel a Huawei már közölte a döntését, mely értelmében egyelőre csak ideiglenesen felfüggesztik a megrendeléseket.
Belső információk szerint még idén nyáron kész lesz a Huawei operációs rendszere, amely ősszel debütál is a cég új okostelefonjaiban. A nemzetközi megjelenésre 2020-ig várnunk kell.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük