A Samsung kártérítést követel az Apple-től!

Fotó: iDownloadBlog

A Samsung Display a jelenlegi legnagyobb OLED gyártó, világszerte az OLED 40%-át ők gyártják. Az Apple első OLED készülékének kijelzőit a Samsung-tól rendelték, amely így utólag nézve nem volt valami jó ötlet. A Samsung ugyanis most zaklatja az Apple-t, mert szerintük az iPhone X esetében nem teljesítették a minimális rendelési követelményeket.

A cupertinóiak a szerződés szerint 2017-ben 50 millió, 2018-ban pedig már közel 200 millió OLED panelt vásároltak volna. A koreai etnews jelentése szerint ezzel szemben a Samsung Display bevételei 2017-ben 4,9 milliárd dollárról 2,3 milliárd dollárra csökkentek 2018-ban, mivel a vártnál kevesebb iPhone X megrendelés érkezett az Apple-től. A Samsung Display azért is ugrál ennyire, mivel a szerződés szerinti hatalmas mennyiség legyártásához komoly beruházásokat kellett eszközölniük és ez végül nem térült meg.

Fotó: Sarah Tew/CNET

Nagyon ritka, hogy egy céget egy alkatrészgyártó büntessen, de úgy látszik, a Samsung nagyon hisz az igazában. Eddig nem sikerült megegyezniük, de ha kiderül, hogy az Apple valóban megsértette a szerződést, köteles büntetést fizetni.
Mivel a vállalatnak nem sok kedve van több száz millió dollárt kicsengetni, állítólag azt tervezi, hogy további OLED paneleket vásárolnak iPadekre és notebookokra. A tárgyalások jelenleg is folynak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük