Nincs kétirányú vezeték nélküli töltés az iPhone 11 Pro modellekben

Ahogyan azt már megszokhattuk, az új készülékek megjelenésekor az iFixit csapata azonnal szét is kapja azokat. Ezáltal nem csak a belül rejtőző értékekről kapunk információt, hanem az újdonságok szerelhetőségéről is.

Mikor az iPhone 11 Pro Max-ot felnyitották, megláthatták a 3969 mAh-s, L alakú akkumulátort és 4 GB RAM-ot, valamint a két akkumulátor csatlakozó képében arra utaló jeleket, hogy az Apple valóban beépítette a kétirányú vezeték nélküli töltést is készülékébe.

A telefon szétszedésének leírása szerint ha az alsó csatlakozást bekapcsolt telefon mellett húzták ki, a telefon bekapcsolva maradt és töltött Lightning-csatlakozón keresztül, ám vezeték nélküli töltővel nem. Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy az extra csatlakozó egyenes összeköttetésben van a vezeték nélküli töltő által használt tekerccsel, ami viszont egy fontos része lehet a kétirányú töltésnek.
Mikor a kábelt visszadugták, a telefon egy pillanatra megjelenített egy túlmelegedésre figyelmeztető jelzést, ekkor azt gyanították, hogy megszakadt a csatlakozás egy fontos akkumulátor hőmérővel. Ezt egy kétirányú töltéssel kapcsolatos hőháztartási védelmi funkciónak tudtak be.
A felső csatlakozó kihúzásakor a készülék rögtön kikapcsolt és annak ellenére sem kapcsolt be, hogy az alsó csatlakozó továbbra is bedugva volt.

Az iFixit ugyan nem jelentette ki egyértelműen a kétirányú vezeték nélküli töltés jelenlétét, mégis sokan bizakodni kezdtek. Ezt a reményt az iMore magazin és a Vector YouTube műsor szerkesztője, Rene Ritchie oszlatta szét, mikor Twitter üzenetében egyértelműsítette:
“Az én értelmezésem szerint a kétirányú indukciós töltést nem szedték ki az iPhone 11-ből.
Soha nem tervezték a készülékbe és nincs semmi, amit később aktiválhatnának.”

Tehát kétirányú töltés nincs, de strapabíróbb akksi van. Az iPhone 11 Pro és Pro Max akár 4 illetve 5 órával is tovább bírja az iPhone XS és XS Max-al szemben.

Az iPhone 11 Pro Max egyébként a 10-ből összesen 6 pontot ért el a javíthatóságra, az akkumulátor könnyű szervize fel, ugyanakkor a repedés/törés esetén érvénybe lépő teljes ház csere már levitte a pontokat.

1 comment

  1. Pingback: Nincs kétirányú vezeték nélküli töltés az iPhone 11 Pro modellekben – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük