A sub-6GHz 5G iPhone modellek még idén elindulnak, a gyorsabb mmWave készülékek csak 2021-ben

Fotó: REUTERS/Edgar Su/File Photo

Legutóbbi kutatási feljegyzésében Ming-Chi Kuo, a TF International elemzője azt írta, hogy 2020 második felében négy, 5G támogatott csúcskategóriás iPhone érkezik, beleértve az olcsóbb sub-6GHz-es, valamint a drágább mmWave spektrumban működő sávszélességen alapuló modelleket. Utóbbi azért drágább, mert a leggyorsabb 5G hálózatot nyújtja 1 Gbps-nál nagyobb letöltési sebességet biztosítva. A 6GHz-es gyorsabb, mint a 4G LTE, szélesebb lefedettséggel rendelkezik, ami alkalmasabbá teszi az új hálózat elérésére a vidéki területeket.

Kuo szerint az mmWave-vel rendelkező iPhone modellek öt piacon lesznek elérhetők: az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Koreában és az Egyesült Királyságban.

Az Apple ellátási láncán belüli ellenőrzések alapján azonban Mehdi Hosseini, a Susquehanna elemzője nem ért egyet a Kuo által megjelölt időkerettel. Hosseini szerint az 5G-kompatibilis iPhone készülékek két fázisban indulnak el: a sub-6GHz-es modellek 2020 szeptemberében, az mmWave modellek pedig 2020 decemberében vagy 2021 januárjában. Utóbbiak késleltetett bevezetése az Apple azon döntéséből fakad, hogy saját beépített antenna modulokat kívánnak használni ahelyett, hogy harmadik fél szállítójára támaszkodnának, így előállításuk több időt vesz igénybe.

Hosseini azt várja el, hogy az 5G kompatibilis iPhone készülékek egyikének LCD kijelzője legyen, míg Kuo szerint mind a négy modell OLED-kijelzőt kap majd. Méretek tekintetében várható egy 5,4 hüvelykes, két 6,1 hüvelykes és egy 6,7 hüvelykes modellre számíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük