A koronavírus miatt veszélyben az AirPods gyártása?

Sokan csak túllihegett jelenségnek, míg mások tényleges veszélynek tartják a koronavírust. Utóbbiak szerint a fertőzés jelentős hatással van a gazdaság alakulására is. A Nikkei friss jelentése is erről szól, szerintük a koronavírus kitörése veszélyezteti az Apple AirPods gyártásának drasztikus gyorsítására irányuló terveit. A vállalat ugyanis úgy rendelkezett, hogy az első félévben legalább 45 millió darab AirPods-ot gyártsanak a vezeték nélküli fülhallgatók iránti növekvő kereslet miatt.

A lap elmondása szerint a kínai beszállítók (Luxshare-ICT, Goertek, Inventec) kénytelenek voltak két hétig leállítani a gyártást (ez összefügg a kínai holdújévvel) és a termelés lassúbb lehet a visszatérés után is, mivel tombol a koronavírus.
Jelenleg legfeljebb két hétre elegendő anyaggal és alkatrésszel rendelkeznek az AirPods összeszereléséhez, így a vállalatoknak most meg kell várniuk, amíg az alkatrészgyártók új készleteket küldenek.

Viszont az AirPods jelenlegi készlete fogy, az Apple online áruházában és az Amazonon jelenleg még kapni, viszont a tavaly szeptemberben érkező AirPods Pro esetében már egy hónapos várakozási idővel kell számolni.

Egy ismeretlen forrás úgy nyilatkozott, hogy egyelőre bíznak abban, hogy a gyártók elegendő alkatrészhez jutnak az AirPods-ok összeszereléséhez, mert ha hamarosan nem érkezik pótlás, “abból nagy baj lesz”. Azt javasolják, aki mostanában tervezte az AirPods vásárlást, az ne halassza el, mert súlyos készlethiányok várhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük