Gyorsindítás Windows 10-en

Mikor megjelenik a Windows egy újabb verziója, természetesen gyorsabb, mint az elődök, különösképpen a betöltődési folyamat. Nyilván elvárt az újítások mellett ez is.
Mind a Windows 7, 8.1 és 10-es verziója figyelemre méltó haladást mutatott a teljes rugalmasság és indítási idők szempontjából, ám ahogy telik az idő, használunk egy rendszert, úgy figyelhető meg az egyes programok indítási folyamatának belassulása is. Azonban van lehetőségünk néhány másodpercet lefaragni ezekből az időkből, így kerülve el az időnként hosszadalmasabb betöltődési folyamattal járó bosszúságot.

inditas

Ha te is azzal küzdesz, hogy nem indul olyan gyorsan a Windows 10-ed, mint szeretnéd, akkor a Gyorsindítás lehetőséggel orvosolhatod a problémát. Eltérő opció a Hibernálástól, célja azonban ugyanúgy a betöltődési folyamat gyorsítása.

Ha a Fast Startup opció be van kapcsolva, leálláskor ahelyett, hogy a RAM-ba mentené a rendszer a szükséges adatokat, a Windows egy speciális fájlba menti azokat. Így, mikor következő alkalommal bekapcsoljuk a gépet, a Windows egyszerűen és ezáltal gyorsabban betölti a leálláskor rögzített adatokat a már említett  fájlból.

Lépések

1. Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek

2. Kattints a Power Options panelen a “Choose what the power button does”  linkre:

win-10-power-options-1

3. Válaszd a “Change settings that are currently unavailable” pontot.

win-10-power-options-2

 4. Lentebb keresd meg a “Turn on fast startup (recommended) lehetőségét, jelöld be, majd nyomj a Mentés gombra.

win-10-power-options-3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük