Már fizetős a Windows 10

windows-10-home

A Microsoft legújabb operációs rendszerét egy évig ingyenesen lehetett telepíteni, ezt a vállalat statisztikája szerint 350 millió számítógépre meg is tették, a tegnapi naptól kezdődően azonban már fizetős.

A Windows 10 Home telepítéséért 41 000, míg a vállalati felhasználásra készített Pro verzióért 84 000 forintot kell fizetni.

windows-10-pro

A  rendszertelepítőknek szánt OEM jelzésű csomagok esetében a Home OEM 30 000,  míg a Professional OEM 45 000 forintért szerezhető be. Mielőtt valaki fellelkesülne az utóbbi csomagok kedvezőbb ára láttán, érdemes tudnia, hogy ebben az esetben a Windowst mindössze egy gépre lehet csak telepíteni, tehát ha új gépet vásárolunk, vagy csupán csak kicseréljük az alaplapot, már akkor is újra meg kell vásárolnunk az oprendszert. Tehát a kedvezőbb áru csomag végül is drágábban jön ki.

windows-10-home-2

A Microsoft egyébként szintén az Apple által már elért egymilliárdos célt tűzte ki maga elé, ezt két, vagy maximum három év alatt szeretnék teljesíteni, azonban így, hogy a rendszer fizetőssé vált, már igencsak kérdéses a siker.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük