Az Apple végre megoldást talált az iPhone 8 egyik leginkább kérdéses funkciójára

Fotó: TechnoBuffalo

Az iPhone 8 körül rengeteg a pletyka és még több a kérdés. Utóbbiak közül a legtöbbször feltettek egyike a Touch ID helyzete az új készülékben. Több korábbi hír szerint is a készülék hátoldalán kap helyet a funkció, ezt azonban a többség nem fogadta kitörő lelkesedéssel. Valljuk be, nem elég, hogy baromi ronda, de még praktikus sem lenne a megoldás.

iPhone 8 koncepció/Benjamin Geskin

Korábban Kuo azt is megkockáztatta, hogy az Apple nem csak a Home gombtól, hanem a Touch ID-től is megszabadul, helyette pedig egy újfajta 3D lézerszkennert tesznek az iPhone 8-ba, de ezt már akkor sem tartottuk túl valószínűnek.
Andy Hargreaves, a Pacific Crest Securities elemzője is megemlítette, hogy elbúcsúzhatunk a Touch ID-től, amennyiben azt az Apple nem tudja beépíteni a kijelző alá. Hargreaves azzal indokolt, hogy a gyártási folyamatokban ezen a területen elakadás mutatkozott.
Az Economic Daily News legfrissebb jelentése szerint azonban megnyugodhatunk, a vállalat végül megtalálta a megoldást a Touch ID kijelző alá történő integrálására.

Az EDN értesülését az Apple beszállítója, a TSMC erősítette meg. Elmondásuk szerint az újratervezett OLED iPhone-on nincs Home gomb, az azonosításhoz közvetlen a kijelző alatt elhelyezkedő optikai ujjlenyomat-érzékelőt használnak majd.

Ezen kívül az új iPhone-ok láthatatlan infravörös érzékelőket is kapnak és megjelennek a kiterjesztett valóság funkciók is. Ez egyet jelenthet a biometrikus azonosítás megjelenésével, amellyel kapcsolatban szintén rengeteg pletykát hallottunk már.

A jelentés ezen kívül azt is megemlíti, hogy az iPhone 8 az eddigi 16:9 képarányú helyett egy teljesen új 18:9 képarányú kijelzővel érkezik, amellyel alapjaiban javul a felhasználói élmény.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük