Amit az iOS 11-ben még látni szeretnénk!

Mindjárt WWDC, hamarosan megismerkedhetünk az Apple következő nagy szoftver frissítésével és belemerülhetünk az új funkciókba és (reméljük) dizájnba iPhone és iPad készülékeinken. Az iOS 11 kapcsán nem sok konkrétumot tudunk, elképzelésekből azonban nincs hiány.

Várunk továbbfejlesztett Siri-t, a FaceTime csoportos videochat megjelenését és a sokat emlegetett Dark/Night módot. Örülnénk az iOS 11 iPad korszerűsítésének is, hogy végre teljes értékű fekvő módban is használhatóak legyenek a funkciók, mivel jelenleg az iOS UI függőleges képernyőkön alapul, emellett a drag-and-drop (fogd és vidd) funkció is megjelenhetne. De mire számítunk még? Vegyük sorra!

Újratervezett kezdőképernyő: az appok sorokban és oszlopokban való katonás elrendezése nagyjából az első iOS verzió óta nem változott, erre egy frissítés igencsak ráférne. Itt van például Matt Birchler koncepciója:

Kép: BirchTree

Testreszabható Vezérlőközpont: hozzáadni, törölni, átrendezni vágyunk itt is.

Fotó: Rob LeFebvre/Cult of Mac

Javítás az alap billentyűzeten: hiába van jó pár harmadik féltől vett billentyűzet, a jelszavak és azonosítók beírásához továbbra is a gyári billentyűzetet kell használni, így jó lenne, ha az Apple végre új dizájnnal lepne meg bennünket.
Elsőként a nagyobb méretű telefonok és iPad-ek számára lenne áldásos, ha a számok alapból megjelenhetnének a betűk felett és nem kellene állandóan átváltani, de rengeteg más ötletünk is lenne.

Fotó: iMore

Az értesítések korszerűsítése: kimondottan idegesítő, hogy jelenleg minden egyes értesítés új bejegyzést generál, ha aktívan élünk, brutál nehéz kiválogatni a sok beérkező közül az éppen fontosakat. Jó lenne, ha az Apple valamiféle csoportosítást kitalálna erre.

Fotó: Apple Support

Siri újratervezés: például örvendetes lenne, ha Siri offline is működne.

Fotó: iPhone Hacks

Amit egyelőre biztosra vehetünk, hogy az iOS 11 megszünteti a 32 bites elavult alkalmazásokat és az iPhone 5, 5c és régebbi készülékek nem lesznek a támogatottak között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük