Az Apple teszteli az “iGlass” AR szemüvegét?

Fotó: Business Insider

Az Apple teljes gőzzel rajta van, hogy felhasználói minél előbb megkapják a kiterjesztett valóság bűvös funkcióit. Ehhez egy újabb céget vásárolt magának. A német SensoMotoric Instruments vállalat a szemmozgás követésére alkalmas szemüvegek és rendszerek fejlesztésére specializálódott, így a cupertinóiak igencsak hasznát veszik majd az eddigi eredményeiknek.
Utóbbiak igencsak kiemelkedők, többek között az Oculus Rift-hez is fejlesztettek szemkövetést. Szoftverük képes elemezni a viselő tekintetét és kiiktatni a hirtelen mozgások miatt időnként előforduló “VR-tengeribetegséget” a megjelenített kép hatékony módosításával.

Fotó: New Atlas

Habár a felvásárlás tényéről hivatalos megerősítés még nem érkezett, árulkodó, hogy számos termék és aloldal tűnt el a SensoMotoric Instruments weboldaláról, többek között a kapcsolatfelvételi információk és az állásajánlatok is.

Korábbi pletykák szerint már ki is fejlesztettek egy iPhone-okhoz csatlakoztatható AR szemüveg prototípust, amely egyesek szerint a Zeiss közreműködésével készül. A UBS legfrissebb jelentése szintén egy AR szemüvegről szól, ők csak “iGlass”-ként emlegetik. Steven Milunovich elemző elárulta, hogy a szemüveget jellegzetes Apple dizájnnal képzelik el és lehetővé tenné a Hololens típusú élményt.

Egyszer Tim Cook is az Apple szemüvegében fog pózolni?
Fotó: REUTERS/Lucy Nicholson

A forrásaik szerint a jelenlegi prototípus még olyan nagy méretű, hogy nem lenne túl kényelmes a mindennapi használatra, így egyáltalán nem valószínű az idei kiadása.

Az Apple egyébként nem titkolja az AR iránti fokozott érdeklődését, az idei WWDC-n például be is mutatták ARKit fejlesztői platformjukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük