Miért ajánlatos iTunes-on keresztül frissíteni az új szoftvereket?

Rengeteg panasz érkezik hozzánk is az iOS 11-el kapcsolatban. Számos hibáról, az akkumulátor gyorsabb merüléséről és stabilitási gondokról számoltatok be. Sajnos segíteni nem tudunk ezeken, ez az Apple-re vár, de van egy tippünk, amellyel a jövőre nézve talán kevesebben szenvedhettek annyi hibától.

Amit mi ajánlunk, az az új szoftverek iTunes-on keresztüli frissítése.

Nyilván a többség a kényelmesebb Wi-Fi-s megoldást részesíti előnyben, azt azonban tudnotok kell, hogy a Wi-Fi-s frissítés mindig kisebb méretű és nem véletlen.
A Wi-Fi-n keresztüli szoftver telepítés ugyanis csak az utolsó frissítés óta kiadott módosításokat tölti le, ezért kisebb is a fájl mérete. Ezzel szemben az iTunes a teljes szoftvert tölti le és azt telepíti készülékeinkre, ezért olyan nagy a frissítés mérete is.

Az iTunes-on keresztüli frissítés során az összes OS-fájl cserére kerül még akkor is, ha némelyik ugyanaz maradt, mint a ami a frissítés előtt volt jelen, valamint kicseréli a váratlanul módosított fájlokat és visszaállítja a kompatibilitást is. Ezáltal válik az iTunes-on keresztüli frissítés sokkal stabilabbá és a hibák száma is minimálisra csökkenhet. Nem azt mondjuk, hogy nem lesznek problémák, csak kevesebbel találkozhattok, mint a kisebb, csak frissítéseket tartalmazó pack letöltése után.

Tehát mikor Wi-Fi-n iOS 10-ről áttértetek a várva iOS 11-re (ráadásul iOS 10-et is Wi-Fi-n frissítgettétek annak idején), csupán a frissítéseket toltátok át, ami miatt hiába töltögetitek az új verziókat, az alap megbízhatatlansága és instabilitása miatt könnyen összeomlik az egész.

Fotó: CNET

 

A frissítés folyamata iTunes-on keresztül így néz ki:

  • telepítsd gépedre a legújabb iTunes verziót
  • készíts biztonsági mentést
  • az iTunes-on belül katt az Összegzés elemre, majd válaszd a Frissítések ellenőrzése lehetőséget
  • Ezután válaszd a Letöltés és frissítés opciót és ha a rendszer kéri, írd be a jelkódod

 

3 comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük