Így kapcsold ki iPhone-od a be-/kikapcsoló gomb használata nélkül

Nem egy eget verő újdonság, tisztában vagyunk vele, de van, hogy jól jöhet az iOS 11-ben megjelenő új szoftverfunkció, amellyel a be-/kikapcsoló gomb érintése nélkül is ki tudjuk kapcsolni készülékeinket. Ez egy többlépéses folyamat, persze gyorsabb a Power gomb hosszan nyomvatartása, de abban az esetben ideális, ha mondjuk ez a gomb nem működik megfelelően.

A folyamatot a Beállítások menüben kell kezdeni, ezen szerintem nem lepődött meg senki. Ezután válaszd az Általános, majd a lap alján a Kikapcsolás lehetőséget. Kimondottan logikus, köszi Apple…. A csúszka elhúzásával már ki is kapcsoltad készüléked.

Az iOS 11 az eddigi csak mechanikus gombokra történő támaszkodás helyett elérhetővé tette ezt a módszert is, gondolom nem sokat fogjuk használni, de nem árt tudni róla.

Egyébként az egy érdekes kérdés, hogy ha az Apple a kikapcsolást lehetővé tette szoftveresen, akkor a bekapcsolásra miért nincsen valami trükk, mert ha valóban akkor használjuk, ha nem működik megfelelően a Power gomb, akkor bajban leszünk a visszakapcsolással.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük