Összehajtható kijelzőt készít az Apple. De mikor kerül bele valamelyik iPhone modellbe?

Fotó: GizBot

Az Amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal közzétett egy érdekes Apple szabadalmat összehajtható kijelző témában. Ez egy korábbi hírt erősített meg, mely arról szólt, hogy a vállalat egy csoportot hozott létre összehajtható megjelenítők kidolgozására. Az a pletyka is terjengett, hogy az Apple az LG-vel fog dolgoztatni.

A mostani szabadalom olyan kijelzőt ír le, amely “kinyitható és becsukható, mint egy könyv”.

Fotó: 9to5Mac

A korábbi és a mostani jelentések szerint is OLED kijelző lesz az összecsukható megjelenítő, de a szabadalom mindenféle alapra kiterjed, LCD-re, OLED-re és microLED-re egyaránt.
Azonban mostanában senki ne számítson hajlított kijelzős iPhone-ra, a jelentések szerint összecsukható Apple okostelefon csak 2021 körül kerülhet piacra, erre az időszakra várják az elemzők, hogy az Apple átáll a microLED kijelzőkre. Erről pont a napokban olvashattuk a Digitimes jelentését. A lap szerint a tajvani TSMC-vel karöltve már dolgozik a micro-LED kijelzőtechnológia tömeggyártásán.

Egyes felvetések szerint a kettéhajtható kijelzőt dizájn szempontjából az Apple főtervezője, Jony Ive nem valószínű, hogy támogatná a képernyő közepén végigfutó, nem épp esztétikus ránc miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük