Az androidos gyorstöltés jobb, mint az Apple-féle változat

Fotó: Apple

Az idén érkező iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus készülékek végre már támogatják a gyorstöltést, habár ezt korábban nem tapasztalhatták a felhasználók. Azonban az Apple kiadta az iOS 11.2 szoftverfrissítést és az X, valamint a nyolcas modellek töltése valóban felgyorsult a 7,5W-os Qi-kiegészítők támogatásával.

A Tom’s Guide szerint azonban még ez sem elegendő ahhoz, hogy lepipálják a nagy konkurenst. Az androidos készülékek gyorstöltése ugyanis felülmúlja az iOS eszközökét. Az eredményeket kimutató tesztben nem csak az új iPhone-ok (29 wattos Apple fali adapterrel és USB-C-Lightning kábellel), hanek a Galaxy Note 8, a Google Pixel 2, az LG V30 és a OnePlus 5T szerepeltek. Első körben 30 percig, a másodikban egy órán keresztül használták a gyorstöltés funkciót.

Fotó: Toms’ Guide

A 30 perces tesztben a OnePlus 5T győzedelmeskedett 59 százalékkal, 53 százalékkal a második helyen az LG V30 végzett. Az iPhone X töltöttsége 50, az iPhone 8-é 49, a 8 Plus-é pedig 47 százalék lett.
Az egy órás töltés ideje alatt a OnePlus 5T 93, az LG V30 86, az iPhone X 81, az iPhone 8 80, míg az iPhone 8 Plus 79 százalékra töltődött.
Habár a különbségek nem annyira vészesen eltérőek, javítandó terület az Apple számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük