Mit várhatunk az Apple-től 2018-ban?

Fotó: Apple

A 2017-es év nehezen lesz überelhető, hiszen az iPhone X mind külsejében, mind a belső tulajdonságaiban teljesen újat hozott. Már a tavalyi év végén is rengeteg elképzelés született az Apple 2018-as újdonságaival kapcsolatban, ezeket a pletykákat és híreszteléseket most sorra is vesszük.

HomePod – 2018 eleje

Az Apple első Wi-Fi-n keresztül csatlakozó intelligens hangszóróját idén decemberre vártuk, de a vállalat csúsztatta a megjelenést “2018 elejére”. Az eszköz A8-as processzort, 6 mikrofont, 7 hangszórót és a készülék tetején elhelyezkedő kisebb érintőpanelt kapott, továbbá beépített Siri és Apple Music integráció is jellemzi.
Az eddigi tervek szerint az ára 349 dollár (közel 100 ezer forint) lesz és egyszerű, fekete, valamint fehér színekben lesz kapható.

Három új iPhone – 2018 szeptember

Talán ez az, ami a legtöbb embert érdekli. Többen is három új iPhone modell érkezésére számítanak: a jelenlegi iPhone X modell egy frissített változatára 5,8 colos OLED kijelzővel, nagyobb testvérére 6,5 colos szintén OLED megjelenítővel (ez talán az “iPhone X Plus“ elnevezést kaphatja) és az előzőekkel megegyező dizájnban pompázó, de 6,1 colos LCD panellel érkező iPhone modellre. Ming-Chi Kuo jelentése szerint mindhárom modell TrueDepth kamerával és természetesen Face ID-vel érkezik, amely a Home gomb végét jelentheti. Ezek mellett nem sokat hallani egyéb funkciókról, de garantált a gyorsabb processzor és várható, hogy az akkumulátor élettartama növekszik. Gyorsabb LTE kapcsolatot és a vezeték nélküli töltéshez elengedhetetlen üveg hátlapot (az LCD modell esetében fém keretet) is jósolnak.
Kuo szerint az 5,8 colos modell felbontása (458 PPI) megegyezik majd az iPhone X-ével, a nagyobb, 6,5 hüvelykes OLED készüléké 480-500 PPI, míg az LCD modellé 320-330 PPI.

Fotó: KGI Securities

iPad Pro – 2018 szeptember

Mivel a Face ID fogadtatása elég jól sikerült az iPhone X-ben, az előrejelzések szerint az idén kiadásra kerülő iPad Pro modellek már TrueDepth kamerával érkeznek és ennek megfelelően támogatják az arcazonosítást. A Bloomberg jelentése szerint az iPhone X dizájnját is megkapják. Természetesen gyorsabb processzor is várható, valamint továbbfejlesztett Apple Pencil-ről is pletykálnak, de a hírek szerint egyelőre OLED kijelzőre nem érdemes számítani a technikai és pénzügyi megszorítások miatt.
Az előrejelzések szerint a 10,5 colos méret mellett akár egy 12,9 hüvelykes iPad Pro is kiadásra kerülhet, amely karcsúbb lesz, mint az előd és Home gombot nem tartalmaz.

Fotó: Benjamin Geskin

Olcsóbb iPad Pro- 2018 eleje

A DigiTimes információi szerint a 2018-ban kiadásra kerülő 9,7 hüvelykes iPad-ek árát csökkenteni fogják, a jelenlegi 329 dollár helyett 259 dollár lesz a jövő évi modellek kezdőára. Ezzel akarja a vállalat elérni, hogy negyedévente legalább 10 millió darab tabletet tudjanak szállítani, tehát versenyképes maradjon az olcsóbb tablet piacon is.

Apple Watch Series 4 – 2018 szeptember

Mivel a vállalat rendszeresen frissíti az Apple Watch-ot, idén szeptemberben várhatjuk a 4. generáció érkezését is. Mivel 2015-ös debütálása óta külső átalakuláson nem esett át, rengetegen várjuk a formai változtatását is. Ugyan nem hallottunk ilyet a negyedik generáció kapcsán, de a 2017-es, harmadik generációban annak idején igen, így elképzelhető, hogy idén végre megkapjuk. Továbbá új egészségügyi funkciókról és mikro-LED kijelzőről is hallottunk már.

AirPower töltőlap

Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X a vezeték nélküli töltés kapuját is megnyitotta, a készülékkel az Apple Watch, az AirPods, az iPhone X, az iPhone 8 vagy éppen az iPhone 8 Plus egyszerre is tölthető. Az Apple nem nyilatkozott a megjelenési dátumról, ahogyan az árról sem, de egyes források szerint az Egyesült Államokban 199 dollárról (kb. 52 ezer forint) indul a vezeték nélküli töltőpad ára.

Fotó: MacRumors

Következő generációs AirPods – 2018 közepe

Az Apple 2017 szeptemberében bemutatta az új AirPods töltőpadot, amellyel már az AirPower-on keresztül is tölthető a fülesünk, de 2018 második felében a pletykák szerint az AirPods következő generációja is kiadásra kerül. Erről mindössze annyit hallottunk, hogy egy “kisebb kvarc komponenst” fog kapni, de ezen felül jobb Bluetooth-kapcsolatra, frissített W1-chipre és esetleg új színekre is számíthatunk.

iMac és iMac Pro – 2018 közepe

Az új iMac a 2017 szeptemberében bejelentett Intel 8. generációs, Coffee Lake processzorát kaphatja meg, míg a 2017 szeptemberében bemutatott iMac Pro annyira új, hogy nem ismert semmilyen frissítés.

iMac Pro
Fotó: Apple

MacBook Pro – június

A MacBook Pro általában évente frissítésre kerül, így 2018-ban is új gépet várunk. A 8. generációs Kaby Lake Refresh chip, a gyorsabb RAM és SSD mellett dizájn változtatásra nem számítunk.

MacBook – június

Itt is számíthatunk a 8. generációs Kaby Lake Refresh chipre, külső változásra szintén nem érdemes várni.

Új szoftverek – júniusi bemutatás, szeptemberi debütálás

Az Apple 2018-ban várhatóan bevezeti az iOS-eszközökön, a Mac-eken, az Apple Watch-on és az Apple TV-n futó szoftverek új verzióit, tehát érkezik az iOS 12, a macOS 10.14, a watchOS 5 és a tvOS 12.

Ennyi jó termék láttán kíváncsiak vagyunk, végül mi kerül bemutatásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük