Kutyának sem kell az iPhone X?

Fotó: YouTube/Apple

Persze ez így nem teljesen igaz, de egyre többen jelzik, hogy az Apple 10. évfordulós készüléke nem hozza a várt eladási számokat.
Korábban a Morgan Stanley beszámolója szerint hatalmas sikere van az iPhone X-nek Kínában, sok meglévő iPhone felhasználó vált erre a modellre és az Android platformról iOS-ra történő váltás is nagy számú a készüléknek köszönhetően.

Ezzel szemben most egyre sűrűbben hallani az eladások siralmas mértékéről, pedig még a gyártás, szállítás, kereslet kiegyenlítés is hamarabb megvalósult, mint kezdetben jósolták.
A KeyBanc Capital Markets elemzője szerint a csekély kereslet oka egyértelműen a magas ár és az Apple-től szokatlan mérsékelt promóció. Ezzel szemben az iPhone 8 és 8 Plus szépen fogy.

Fotó: iFixit

Ezzel szorosan összefüggésben december végén az Apple részvényei jelentősen visszaestek, miután egy tajvani lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította, hogy az Apple csökkenti az iPhone X értékesítési számaira vonatkozó várakozásait.
Hogy mekkora az a “csekély” kereslet, pontosan nem tudni, de az biztos, hogy az iPhone X ára már-már túlzás, itthon a 64 gigás alapmodell 349.990 forinttól indul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük