Nem árulhatják többé az iPhone 7 és 8 modelleket!

Fotó: Apple

Az Apple és a Qualcomm közötti csatározás eredményeképpen az almás vállalat két jelentős bevételt hozó modelljének árusítását is be kellett szüntetnie.
A müncheni regionális bíróság döntésének értelmében az Apple leállítja iPhone 7 és iPhone 8 modellek hivatalos forgalmazását Németország területén található márkaüzleteiben. Az érintett készülékek ennek ellenére továbbra is forgalmazhatóak a szolgáltatók és a viszonteladók kínálatában.

Fotó: ActualApple

A most záródott eljárást még tavaly júniusban indította a Qualcomm arra hivatkozva, hogy az Apple két beszállítója, az Intel és a Qorvo jogtalanul használja
szellemi tulajdonát az envelope tracking technológia implementálásnál. A szóban forgó technológia egy energiagazdálkodási megoldás, amelyet a Qualcomm valósított meg 2013-ban elsőként.
Az Apple csalódott a bíróság döntésében, véleményük szerint csupán egykori partnerük kétségbeesett tönkretevő hadműveletéről van szó, a döntés ellen fellebbezést nyújtanak majd be, az újabb bírói döntésig forgalomban maradnak a készülékek.

Fotó: Apple

Az Apple jelenlegi beszállítója, az Intel szerint is csak arról van szó, hogy a Qualcomm a modemes piac felélénkült versenyét igyekszik tisztességtelen eszközökkel leverni.


1 comment

  1. Pingback: Nem árulhatják többé az iPhone 7 és 8 modelleket! – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük