Mégis lesz fejre rakható Apple AR eszköz?

Habár korábban úgy hallottuk, teljesen elkaszálták az okosszemüveg projektet az Applenél, az iOS 13 kódjában találtak másról árulkodnak.
Az utóbbi években folyamatosan arról hallunk, hogy az Apple gőzerővel hajtja AR projektjét, de ezzel kapcsolatos eredményt még nem sokat láttunk, azt is inkább játék formájában.
Az iOS 13 legújabb buildjének kódjában fejlesztők azonban felfedeztek egy kiterjesztett valósággal működő, fejre szerelhető kijelzőt.

A kódban található STARTester elnevezésű appon ki- és bekapcsolható a fejre szerelhető eszköz, amely nem egyértelmű, hogy szemüveg vagy inkább headset. Az iOS 13 README fájlja tartalmaz egy StarBoard elnevezésű rendszerkomponenst is sztereó AR appokhoz.

A MacRumors meg is találta a szóban forgó eszköz ikonját, amely hasonlít a Google Cardboardhoz.

A MacRumors szerint az ikon egyszerűen csak a várható AR módot jelöli meg a Find My alkalmazásban, valószínűleg nem az Apple tényleges headsetjének érkezésére utal.

Ming-Chi Kuo az okosszemüveg érkezését 2020-ra jósolta korábban, Mark Gurman pedig az ezt futtató szoftver nevét is tudni véli (rOS). Az Apple szeptember 10-én megrendezésre kerülő eseményén hátha többet tudunk majd.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük