Egységes töltőcsatlakozó lesz minden mobilon?

Fotó: Androidcentral

Több mint 10 éve harcol az Európai Bizottság annak elérése érdekében, hogy egységesítsék a mobiltelefonok töltési szabványait. 2009-ben az Apple mellett 13 további vállalat aláírt ezzel kapcsolatban egy egyetértési nyilatkozatot, ígéretük szerint 2011-től kezdődően microUSB szabványra váltanak. Nos, ahogy tapasztalhatjuk, ez még nem történt meg. Az Apple-t azóta is noszogatja az Európai Bizottság teljes USB-C-re történő váltásra, mind ez idáig sikertelenül. Ezúttal azonban az Európai Parlament is beszállt a buliba, ők az Európai Bizottságot noszogatják, hogy legyen végre rend az egységes töltőcsatlakozók használatával.

A szabályozás azért is vált sürgetővé, mert az Apple háza tájáról érdekes dolgokról hallani. Többek között Ming-Chi Kuo is úgy értesült, hogy az Apple a jövő évben esedékes legdrágább okostelefonja esetében nemes egyszerűséggel megválik a fizikai csatlakozótól.
Amennyiben szabályozás születik, az Európai Unión belül értékesített készülékek mindegyikének azonos, USB-C csatlakozószabványt kell majd használnia.
A döntés nem csak a felhasználók helyzetének megkönnyítése, hanem a töltőkből évente keletkező több mint 51 ezer tonna elektronikai hulladék visszaszorítása érdekében szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük