Hogyan csekkold le, hogy elhasználódott-e iPhone-od akksija?

Fotó: Macworld

Az Apple tavaly év végén nyilvános levélben kért bocsánatot a felhasználóktól a belassult iPhone-ok miatt és 2018 január végétől decemberig világszerte, minden iPhone 6, vagy annál újabb készüléket használó számára 79 dollár helyett 29 dollárért adják az új akkumulátorokat.
Az iPhone esetében az akkumulátor úgy lett megtervezve, hogy 500 teljes feltöltés és lemerítés elteltével eredeti kapacitásának akár 80%-át is megőrizze, ám egyesek ennek a töltési ciklusnak leteltével ajánlják az akkumulátor cseréjét, ha a készülék egyébként tökéletes állapotban van.
Az iPhone egyelőre nem jelzi, mikor érjük el az 500 teljes feltöltés és lemerítést, de van arra mód, hogy az akkumulátor állapotát lecsekkoljuk.

Ehhez menj a Beállítások > Akkumulátor menübe. Ha itt a képernyő tetején megjelenik egy figyelmeztető üzenet, mely szerint “az iPhoneod akkumulátorának szüksége lehet javításra”, akkor az akksi töltöttségi szintje megközelítőleg elérte, vagy át is lépte azt a bizonyos 500-as töltöttségi szintet.

Ez az üzenet egyébként az iOS 10.3 rendszerrel érkezett. Aki látja ezt a figyelmeztetést, ne essen kétségbe, ennek ellenére folytathatja a telefon használatát, de csökkenhet készüléke töltési kapacitása és előfordulhatnak kisebb stabilitási problémák is. Amennyiben több problémát tapasztalunk akkumulátorunkkal kapcsolatban, érdemes cseréltetni azt.

Egyébként az ígéretek szerint az Apple idén kiadott új szoftverein belül lehetővé teszi, hogy a felhasználók figyelemmel kísérhessék az akkumulátoruk életidejét is.

Már számtalanszor cikkeztünk arról, mivel lehet az akkumulátor üzemidejét növelni, például kapcsoljuk ki a Bluetooth vagy helymeghatározást, de az alkalmazások háttérben való frissítésének tiltásával is plusz időt nyerhetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük