Az iPhone 6s leállások okának kiderítésére érkezik egy iOS frissítés

iFixit

iFixit

Az iPhone 6s váratlan leállásokra az Apple javítóprogramot adott ki, melynek keretében díjmentesen cserélik az érintett iPhone 6s készülékek akkumulátorait. Időközben a hiba okát is bejelentették: a vizsgálatok szerint a véletlenszerű leállásokat az akkumulátorokban lévő túl sok levegő okozta, az érintett modellek gyártásakor az akkumulátor alkotóelemei a kelleténél hosszabb ideig voltak kitéve a környezeti hatásoknak.

Az Apple akkori megállapításai szerint a probléma csak a mobilok kis hányadát érinti, ám most úgy tűnik, hogy sokkal több iPhone 6s-nél jelentkezik, mint azt korábban gondolták. A cupertinóiak ezért most újból nyilatkoztak és elárulták, hogy további vizsgálatokra lesz szükség a probléma okának meghatározásához.

A cég úgy véli, hogy egy szoftver frissítéssel megoldható a jelenség. Várhatóan a jövő héten kiadásra kerül egy új iOS verzió, mely olyan diagnosztikai funkciót is kap, amely összegyűjti a különböző információkat az akkumulátor teljesítményéről, valamint a leállításokról, az eredmények alapján pedig meg tudják pontosan határozni a probléma okait és végre ki tudják javítani azt.

Forrás: 9to5Mac


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük