“Az AirPods hatalmasabb lesz az Apple Watchnál”: a drága füles még sokra viheti

Fotó: Apple

Mikor az Apple jelentkezik egy új termékkel, vannak olyan elemzők, akik az alma logó ellenére nem jósolnak nagy bevételt az adott eszköz eladásaiból. Jelenleg például a WWDC-n bemutatott HomePod számára sem adnak sok esélyt. Ezzel szemben például az Apple Watch már a megjelenése előtt sikerre volt ítélve, hozta is az elvártakat, szép számban fogynak az órák.

Fotó: CNet

Májusi jelentések szerint az Apple Watch elképesztően népszerű a viselhető eszközök piacán, hiába a magas ára, a felhasználók imádják. Az Apple 59 százalékkal növelte is eladásait, jelenleg ennek a piacnak a 15,9 százalékát uralja. Létezik azonban egy másik kütyü is, amelyet habár hatalmas érdeklődés övezett, nem számítottak ekkora bevételre. Pedig elemzők szerint a 2022-es pénzügyi évre már ugyanolyan bevételi százalékkal járul hozzá az Apple kasszájához, mint az Apple Watch. Az AirPodsról van szó.

Fotó: Apple

A jelenleg 59 990 forintért megvásárolható füles Gene Munster szerint az elkövetkező évtizedben “nagyobb lesz az Apple Watchnál”. Az elemző azt is megjósolta, hogy a fülhallgató a jövőben hozzájárul majd a kiterjesztett valóság funkcióihoz, az “augmentált hang” irányába indul el, így ára el fogja érni akár a 65-70 ezer forintos szintet is.

Tim Cook is elismerően nyilatkozott a termékről, szerinte a fogadtatás “nagyszerű” volt annak ellenére is, hogy az első időszakban komoly hiánnyal néztek szembe. Halkan megjegyzem, hogy az Apple weboldalán továbbra is találkozhatunk 6 hetes szállítási intervallummal, míg néhány hivatalos viszonteladónál előbb hozzájuthatunk. A sikert az Experian piackutató cég is megerősíti, akik az első felhasználói visszajelzések alapján megállapították, hogy az AirPods eddigi életének hat hónapja alatt 98 százalékos vevői elégedettséget zsebelt be.

Fotó: Apple

Ezek persze mind csak becslések, mivel az Apple az “Egyéb” kategóriás termékeinek negyedéves eladási eredményeit sosem teszi közzé, így az AirPods, az Apple TV, az Apple Watch, a Beats és az iPod termékek és tartozékok eladási számai az elemzők saccolásain alapszanak. A vállalat az előző negyedévben 2,87 milliárd dollár bevétet zsebelt be az Egyéb termékekből, míg egy évvel ezelőtt ez a szám 2,18 milliárd dollár volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük