A Samsung alázósra vette a figurát: rendesen beszólt az iPhone X-nek

Fotó: Apple

Az Apple jubileumi készülékének bemutatását óriási érdeklődés övezte, mindenki azt hajtogatta, hogy a vállalatnak nagyon nagyot kell hoznia, hogy ne csalódjanak a felhasználók (ahogyan sokan annak idején az iPhone 7 bemutatásakor). Ezt meg is ígérték és a nem is olyan régen bemutatott iPhone X pofás is készülék lett. A sebesség terén mindent elsöprő erőre képes és a dizájn is mutatós, az iOS fanok dörzsölgették is a tenyerüket a készülék láttán. Ám pont utóbbiból űzött gúnyt egy android fan, nem is akármilyen lejárató kampánnyal.

A kép, amely az iPhone X megalázására született, futótűzként söpört végig a neten. A képen az új Ten és egy közel 2,5 éves androidos készülék, a Samsung Galaxy S6 szerepelnek. A két mobil jellemzőit vetik össze, a kép tetején az elég sokat mondó megszólítással:

“Kedves iPhone X-felhasználók, üdvözlünk benneteket 2015-ben”

Mert hogy szerintük az iPhone X és a 2015-ös Galaxy S6 között nem sok különbség van, sőt néhány esetben az androidos mobil veri is az új iOS készüléket.

Az iPhone X vastagsága 7,7 mm, míg a Galaxy S6-é csak 6,6mm.
Az iPhone X IP67, míg az S6 IP68 védettséggel rendelkezik, tehát utóbbi ellenállóbb a por és víz ellen. Csak hogy a valóságban a Galaxy S6 szintén IP67 védettséggel érkezett, ez vagy elírás (kétszer is szerepel, úgyhogy biztos nem az), vagy barokkos túlzás.
Az iPhone X kamerája 12MP, míg az S6-é 16MP. Jó neki, csak éppen a dupla kamerát nem veszik figyelembe
Az iPhone X-et hatmagos, míg az S6-ot nyolcmagos CPU hajtja.
Az iPhone X NFC csak az Apple Pay-hez, a Galaxy S6-ban mindenhez jó.
Ráadásul az S6 3,5mm-es jack csatlakozóját is ide sorolják, mint előny, de azt tudjuk, hogy az Apple ezt a megoldást forradalminak tartja, tehát míg egyeseknek viccként fogják fel, mások komoly előrelépésnek.

 

Fotó: Twitter/Aaron Simmonds

A jellemzők felsorolása után az “Élvezd az „új” készüléked!” tiszta szívből jövő jókívánság áll, valamint hogy 2019-ben talán majd élvezhetik az osztott képernyős appokat, a böngészőből történő közvetlen letöltést, a több felhasználó támogatását, a választható default appokat és az IP68-as vízállóságot.

És a legvégén:

“Ha nem boldogulnál valamelyik új funkcióval, érdeklődj nyugodtan valamelyik androidos felhasználónál. Évek óta ezeket használjuk.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük