Az Apple leáll az iPhone X gyártásával

Fotó: 9to5Mac

A várva várt 10. évfordulós, újratervezett iPhone X nem teljesítette a hozzá fűzött reményeket. Elsőként az arcazonosítás biztonságát vonták kétségbe, majd jött a beégés és zöld sáv megjelenése a kijelzőn, valamint a hideg kevésbé megfelelő tolerálása. Hogy ezek miatt, vagy a horribilis árazás végett, nem tudni, de az iPhone X nem fogy túl jól.

Ming-Chi Kuo előrejelzései szerint a készülék forgalmazását a nyár végén végleg be is szünteti az Apple. Ez nem azt jelenti, hogy az iPhone X azonnal eltűnik a kínálatból, csupán nem kap az újabb modellek megjelenését követően olcsóbb árcédulát és az addig felhalmozott készlet kiürülése után búcsúzunk el tőle.

Fotó: Sarah Tew/CNET

A vállalatnál az a trend, hogy legalább két évig tartják gyártásban a készülékeket és a második évben az előző generációs modelleket olcsóbb áron kínálják az aktuális frissítésekhez képest. De az iPhone X annyira drága, hogy még így sem fogyna túl jól. A döntés hátterében a már taglalt kínai piac érdektelensége is áll.

Ám ha megszűnik az iPhone X, idén melyik modell tölti be az “olcsóbb” árkategóriás iPhone szerepét? A szintén nem túl jó eladási mutatókat hozó iPhone 8, vagy a még mindig népszerű iPhone 7?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük