Az iPad Pro Face ID-vel érkezik!

Fotó: Curved

Megannyi hír szólt már arról, hogy az Apple iPhone X-ben debütáló új azonosító módszere, a Face ID a jövőben a vállalat többi eszközeiben is helyet kap. Elsőként az iPad Pro kapcsán pletykálták, tavaly év végén Ming-Chi Kuo azt állította, hogy az idén kiadásra kerülő iPad Pro modellek már TrueDepth kamerával érkeznek és támogatják a Face ID-t is. Kuo mellett Mark Gurman, a Bloomberg szakértője is ugyanezt állította kiegészítve azzal, hogy a Face ID mellett a jövő iPad Pro modelljei iPhone X dizájnt is kapnak.

Fotó: Benjamin Geskin

Ez már csak azonban úgy néz ki, nem csak pletyka szintjén mozog, Guilherme Rambo és Filipe Espósito is találtak erre utaló kódsorokat az iOS 11.3 fejlesztői bétájában.

A kódban a “modern iPad” elnevezés szerepel, ugyanígy hívta tavaly az Apple az iPhone X-et is. Természetesen semmit nem vehetünk készpénznek a megjelenés pillanatáig, de a tény, hogy az Apple rengeteg energiát fektetett az új azonosítási módszerbe, a következő lépcsőfok egészen biztos a Face ID többi modellbe elterjesztése.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük