Készül az első Qi töltőtok iPhone X-hez

Fotó: Wireless Power Consortium

Az egyik legnépszerűbb tok- és külső akkumulátorokat gyártó vállalat, a Mophie a hírek szerint nemsokára elkészül az iPhone X modellekhez szánt Qi töltő tokkal, amely része a Juice Pack Air vonalnak. Utóbbi olyan kompakt, hordozható megoldásokat tartalmaz, amelyek gyakorlatilag bármilyen vezeték nélküli töltőállomással működnek.
Habár nem a Mophie kiegészítője az első akkumulátor tok iPhone X-hez, de ez az első, amely a Wireless Power Consortium (WPC) által megkapta a Qi minősítést.

Az iPhone X töltőtok külsőben hasonlít a cég tavalyi iPhone 7 és 7 Plus modellekhez kiadott akkumulátoros mobiltokjaihoz, természetesen a kamera kivágás más.

Mophie Juice Pack Air iPhone X (bal oldal) és iPhone 7 (jobb oldal)

Az idei töltőtok 1720 mAh-s akkumulátort tartalmaz, amely plusz kilenc óra üzemidőt ad, ám csak a Qi 1.1.2 verziót és az 5 wattos alapszintű teljesítményprofilt támogatja, tehát nem lesz képes a gyorstöltést kihasználni.

Jelenleg csak fekete színben tartják nyilván, ám mivel a korábbi Mophie kiegészítők más színekben is megjelentek, számíthatunk ebben az esetben is további árnyalatokra.
A tavaly bemutatott iPhone modellek egyik legkedveltebb tulajdonsága a vezetéknélküli töltés támogatása, amelyhez a töltőállomást, az AirPower-t az Apple hamarosan elérhetővé is teszi.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük