Töröld a Facebook profilodat és visszakapod a magánéleted!

Fotó: Fotolia/meikesen

A pár napja kitörő Facebook botrány tovább gyűrűzik, egyre többen hívják fel a felhasználók figyelmét Facebook profiljuk törlésének előnyeire.
A “jó tanácsok” akkor indultak, mikor kirobbant: a Cambridge Analytica politikai célból gyűjtött amerikai választókról adatokat, melyben Joseph Chancellor, a Facebook egyik kutatója segédkezett. Chancellor a Facebook adatbázisából közel 50 millió felhasználó adatát juttatta el az elemzőcég számára, anélkül, hogy bárki hozzájárulását kérte volna ehhez.

A Facebook már vizsgálja az ügyet, ami egyáltalán nem vet jó fényt a világ legnépszerűbb közösségi hálózatára és egyre többen támogatják a Facebook köldökzsinór elvágásának kampányát.

Újabban a WhatsApp társalapítója, Brian Acton hívta fel követői figyelmét #deletefacebook hashtaggel.

Egy későbbi üzenetben a következőket írta:

“Töröld és felejtsd el. Ideje törődni a magánéleteddel.”

Korábban az álhírek hírfolyamon történő terjedéséért kritizálták a közösségi oldalt, hiszen nagyban függünk a médiától. Chamath Palihapitiya, a Facebook növekedésért felelős divíziójának korábbi alelnöke “kőkemény szakítást” javasolt a közösségi médiával, hogy megszabaduljunk annak befolyásoló erejétől.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..