Késik az iPhone Xr!

Fotó: James Martin/CNET

Eleve késéssel indul hódító útjára a jelenleg legjobban várt új Apple okostelefon, az iPhone Xr, de a legfrissebb hírek szerint a tervezetthez képest is tovább csúszhat a megjelenés. A készülék elvileg október 19-től rendelhető elő és október 26-tól lesz megvásárolható, ám kínai források szerint nem halad túl jól az összeszerelés és tovább késnek az Xr modellek.

Fotó: Mashable

Az olcsóbb LCD készülékek jelentős többsége (90%) a Foxconn és a Pegatron gyáraiban készülnek, előbbi a megrendelések 60, utóbbi 30 százalékát kapta. Mivel a Pegatron nem kapta meg időben az összeszereléshez szükséges alkatrészeket, a gyár egyszerűen nem bírja a számukra rövid határidővel járó terhelést, így az Apple kénytelen volt még több megrendelést átadni a a Foxconn csapatának.
Ráadásul a kínai gyárak munkaerőhiánya sem kedvez a helyzetnek.

A Wall Street Journal szerint egyébként a kezdeti csúszás hátterében csupán az Apple döntése áll, állítólag szándékosan tolták el az iPhone Xr megjelenését, egyszerűen azért, mert az Apple félt. A pletykák szerint a vállalat előre tudta, hogy az Xr lesz a legnépszerűbb okostelefonja, és attól tartott, ha egyszerre adja ki mindhárom újdonságát, szinte senki nem vesz majd iPhone Xs vagy Xs Max készüléket.


1 comment

  1. Pingback: Késik az iPhone Xr! – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük