A koronavírus miatt veszélyben az AirPods gyártása?

Sokan csak túllihegett jelenségnek, míg mások tényleges veszélynek tartják a koronavírust. Utóbbiak szerint a fertőzés jelentős hatással van a gazdaság alakulására is. A Nikkei friss jelentése is erről szól, szerintük a koronavírus kitörése veszélyezteti az Apple AirPods gyártásának drasztikus gyorsítására irányuló terveit. A vállalat ugyanis úgy rendelkezett, hogy az első félévben legalább 45 millió darab AirPods-ot gyártsanak a vezeték nélküli fülhallgatók iránti növekvő kereslet miatt.

A lap elmondása szerint a kínai beszállítók (Luxshare-ICT, Goertek, Inventec) kénytelenek voltak két hétig leállítani a gyártást (ez összefügg a kínai holdújévvel) és a termelés lassúbb lehet a visszatérés után is, mivel tombol a koronavírus.
Jelenleg legfeljebb két hétre elegendő anyaggal és alkatrésszel rendelkeznek az AirPods összeszereléséhez, így a vállalatoknak most meg kell várniuk, amíg az alkatrészgyártók új készleteket küldenek.

Viszont az AirPods jelenlegi készlete fogy, az Apple online áruházában és az Amazonon jelenleg még kapni, viszont a tavaly szeptemberben érkező AirPods Pro esetében már egy hónapos várakozási idővel kell számolni.

Egy ismeretlen forrás úgy nyilatkozott, hogy egyelőre bíznak abban, hogy a gyártók elegendő alkatrészhez jutnak az AirPods-ok összeszereléséhez, mert ha hamarosan nem érkezik pótlás, “abból nagy baj lesz”. Azt javasolják, aki mostanában tervezte az AirPods vásárlást, az ne halassza el, mert súlyos készlethiányok várhatóak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük