Az Apple 2016-ban

Aki most gondolkodik új Apple termék vásárlásán, lehet jobban jár, ha vár egy kicsit és a 2016-os újdonságból válogat. Lássuk, melyek ezek!

aw2

Az Apple Watch első verziója tavaly áprilisban került forgalomba és a második generációs óra startját is hasonló hónapra várják. A jelenlegi információk szerint idén márciusban jelentik be az Apple Watch 2-t, amellyel megkezdi az Apple idei újdonságainak bemutatását.

apple-watch2

Az óra nagyobb kapacitású akkumulátorral, valamint előre néző, FaceTime kamerával érkezhet, ezen kívül több iPhone független funkcióról is pletykálnak, mint a Wi-Fi, alvás nyomon követése vagy különféle egészségügyi szenzortechnológiák beépítése. Várhatóan a dizájn is új lesz, szó esett már platina és titán borításról is.

4-colos-iphone

Mivel továbbra is nagy számú rajongótábora van a kisebb iPhone-oknak, az értesülések szerint az Apple az iPhone 5s mellett egy új, 4 colos készüléket is kiad áprilisban, az iPhone 6c-t. Ha minden igaz, a mobil az Apple Watch 2-vel egyszerre kerül bemutatásra márciusban.

iphone6c

A 6c az eddigi hírek szerint 1642mAh akkumulátorral, A9 processzorral, 16 GB-os tárolóval, Touch ID-vel és 2 GB RAM-mal érkezhet. Lényegében egy fémházas, iPhone 6-hoz hasonló lekerekített szélekkel rendelkező, valamivel gyorsabb iPhone 5c-t várhatunk.

macbook

2016-ra várható egy eddiginél vékonyabb, 15 colos MacBook Air. Ám egyes feltételezések szerint, ha már frissíti az Apple a számítógépes vonalat, akkor néhány retina MacBook konfiguráció is megjelenhet, valamint az iMac is kaphat egy kis fejlesztést.

macbook-air-20151

Ha a fentiek nem is valósulnak meg még az idén, az Intel által szeptemberben bejelentett új Skylake processzorokat nagy valószínűséggel megkapják a Mac-ek, valamint a Thunderbolt 3-mat, amely egy, az USB-C eszközökkel is kompatibilis új csatlakozó.

thunderbolt-3

ipad-air-3

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo az iPad Air 3 megjelenését 2016 első felére jósolja. Kuo szerint ráadásul az új táblagép is csatlakozik a márciusban bemutatásra kerülő illusztris csapat, a fentebb említett Apple Watch 2 és a 4 colos iPhone mellé.

ipad-air-3

Az iPad Air 3 várhatóan egy szokásos korszerűsített belsőt kaphat, ám a dizájnt nézve nagyrészt ugyanaz marad, mint a második generációs iPad Air. Kuo szerint a táblagép a várakozásokkal ellentétben nem kapja  meg az iPhone 6s és iPhone 6s Plus készülékekben debütáló 3D Touch technológiát.
A többség az iPad vonalon elvár egy Apple billentyűzet megjelenését, a 16GB-os modellek megszűnését, valamint végre egy kis tablet fronti árcsökkenést.

iphone-7

Habár a szokásos szeptemberben számítunk az új iPhone modell bemutatására, egyes feltételezések szerint a következő generációs mobil akár korábban is érkezhet. Az iPhone 7 vízállóságot kaphat, valamint a legfrissebb információk szerint ahhoz, hogy tovább vékonyíthassák a készüléket, a fülhallgató 3.5 mm-es jack csatlakozójától megszabadulnak, melyet egy darab Lightning csatlakoztatóval oldanának meg, tehát közös lyukon lehetne tölteni a készüléket és bedugni a fülhallgatót.

iphone-7-hajek-koncepcio

Kijelző fronton az eddigi OLED helyett már microLED-ről pletykálnak, és a törésállóság is szóba került.

apple-tv-str-szolg

Az Apple tervezi az első TV streaming szolgáltatás kiadását, Les Moonves, a CBS vezérigazgatója szerint a vállalat az Apple TV-vel a “világegyetemen próbál változtatni“. A streaming szolgáltatással rengeteg csatornát és fizetett videót kaphatnánk a havi díj fejében.

Apple-TV-main-2

Ennek kivitelezése egyelőre kérdéses, ám az már biztosra vehető, hogy a szolgáltatás nem csak az új Apple TV 4 tulajdonosoknak járna, hanem a régebbi, 3-mas verziót használóknak is.

beats

Az Apple a kiadókkal kötött szerződések szerint 5 különböző rádiót is készíthet, melyekhez már jócskán foglalt le domain neveket.

beats12345

Több Beats rádióval a vállalat több műfajt és időzónát is képes lenne lefedni, ezzel hangsúlyosabban népszerűsítve az az Apple Music-ot, hiszen kimagasló élményt biztosíthatnának az Apple zenei szolgáltatásának előfizetői számára.

apple-pay

A vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több országban elérhető legyen az Apple Pay. Az USA és Anglia mellett már Ausztráliában és Kanadában is használható az iPhone és Apple Watch fizető eszközként.

apple-pay

A legújabb információk arról szólnak, hogy személyek közötti pénzátutalásra is használhatnánk eszközeinket, így még izgatottabban várjuk a szolgáltatás magyar piacon való megjelenését.

thunderbolt-d

Egyik 4K-s kijelzőket támogató Apple gép sem képes meghajtani egy 5K-s külső kijelzőt, ezért nagyon bízunk benne, hogy az Apple idén végre frissíti a Thunderbolt Display-t. Mivel a Thunderbolt 3 az USB-C eszközökkel is kompatibilis, elegendő lesz egyetlen kábel a Mac/Book-okhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük