Most akkor késik az iPhone 8 vagy sem?

iPhone 8 koncepció
YouTube/DailyTekk

Még elég sokat kellvárni, hogy kiderüljön, az iPhone 8 a szeptemberi (?) bemutatót követően elérhető lesz-e, vagy eleve készlethiánnyal indít. Naponta jelennek meg ezzel kapcsolatos hírek, amelyek többsége egymásnak elég keményen ellentmond. Így elérik, hogy már végképp összezavarodjunk.

A Barclays elemzői például azt állítják, hogy az iPhone 8 korlátozott számban lesz elérhető szeptemberben és az előrendeléseket sikeresen leadóknak is jó pár hétig kell várniuk a készülékükre. Ezután nem sokkal érkezett a Digitimes jelentése, melyben azt írták, hogy gyártási nehézségek miatt kénytelen az Apple a szeptemberi bemutatót elhalasztani október-november környékére. Brian White viszont megnyugtatott mindenkit, hogy nem kell addig várni, a másik két modell szeptemberi bemutatását követő “néhány hét múlva” elérhető lesz az iPhone 8 is, tehát karácsonyra már biztosan mindenki meglepheti vele magát vagy szeretteit.

iPhone 8 koncepció/Benjamin Geskin


Akkor most tehát ott tartunk, hogy a
z iPhone 7s és 7s Plus valószínűleg bemutatkoznak szeptemberben, de a leginkább várt, 10. évfordulós modell nélkül. Ám mivel utóbbira már ekkor előrendeléseket vesznek fel, elképzelhetetlen, hogy nem készítenek valamiféle iPhone 8 prezentációt, hiszen egy ismeretlen készülékre a fanatikusokon túl nem sokan csapnának le, igaz?
Ekkor érkezett Ming-Chi Kuo, aki úgy gondolja, bemutatásra kerül ugyan szeptemberben az iPhone 8, de komoly készlethiánnyal kell számolni. Kuo szerint az OLED modell tömeges termelésének beindítása csak október-november környékén kezdődik, ráadásul szerinte ez mindhárom idénre tervezett iPhone készüléket érinti. Kezd a káosz kialakulni, igaz? Na de tovább is van, mondjam még?

Most érkezett a jelentés a kínai Economic Daily News-tól, akik szerint mindenki nyugodjon le, nem lesz késés az iPhone 8 elindításában. Bemutatkozik az új készülék is szeptemberben, az értékesítés pedig a szokott módon októberben indul és nem 2018-ban, ahogy azt már hallani lehetett némelyik eltúlzott pletykában.

iPhone 8 koncepció/Benjamin Geskin


A jelentés egyik forrása az igencsak bennfentes TSMC, akik bejelentették, hogy június 10-én kezdik az új A11-es chip gyártását, majd a tervek szerint július második felében átadják a kész komponenseket az Apple-nek. Ezzel együtt a már említett lap azt is tudni véli, hogy az iPhone-okat összeállító cégek, mint a Foxconn Electronics, a Winstron és a Pegatron mind munkaerő felvételt hirdettek és továbbképzéseket tartanak munkásaiknak, hogy időre összeállítsák az új iPhone készülékeket.

Hogy most akkor mi az igazság, nem tudjuk, valószínűleg mindenki a neki legszimpatikusabb hírnek hisz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük