Nem csaptak le annyian az iPhone 8-ra, mint várták. A felhasználók inkább az iPhone 7-et választják

iPhone 8 (B) és az iPhone 7
Fotó: REUTERS/Issei Kato

Hiába kaphatóak már egy ideje az Apple új okostelefonjai, az iPhone 8 és a 8 Plus, az amerikai felhasználók körében úgy tűnik, nem annyira népszerűek az új modellek és továbbra is az iPhone 7 készülékeket veszik jobban.

A Reuters szerint ennek több oka is van. Egyrészt az amerikai szolgáltatók enyhe promócióját okolja, hiszen nem kaptak akkora felhajtást a nyolcas modellek, mint annak idején az iPhone 7 és 7 Plus.
Másrészt úgy gondolják, hogy az innovációk nem kerekednek felül az árazáson, tehát sokaknak nem az iPhone 8-ba került újdonságok számítanak, hanem a kedvezőbb ár. A KeyBanc elemzője, John Vihn elmondása szerint a vásárlók azért inkább az iPhone 7 mellett döntenek, mert nincs is annyi újdonság az iPhone 8-ba, hogy megérje kifizetni a többlet árat érte. A legtöbb helyen az új készülékek érkezésével akár 200 dollárral (nagyjából 50 ezer forint) is kedvezőbben árulják az iPhone 7-et, ez pedig igen kecsegtető.

Fotó: Apple

Azt is megemlítik, hogy sokan azért nem vesznek iPhone 8-at, mert kivárják az igazán nagy durranást, a jubileumi, OLED kijelzős iPhone X-et. Csak nehogy a hetek óta szajkózott készlethiány miatt hónapokat kelljen várniuk az új készülékeikre.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük