Az iPhone X kamerájának teljesítménye vetekszik egy 600 ezer forintos profi fényképezőgépével

Fotó: Apple

Az iPhone kameráját előszeretettel használják profi fotósok is, emlékezzünk csak vissza például a 2014-es karácsonyi Fehér Házas előkészületeinek fotózására , amelynek során a híres fotós, Brooks Kraft egy iPhone 6 Plus készüléket használt.

Fotó: Time/Brooks Kraft

Az Apple számára fontos a jó kamera, az iPhone X készülékükkel pedig a fotózás és videózás terén nagyot léptek előre: a TrueDepth kamera és a továbbfejlesztett Portré módnak köszönhetően elképesztő felvételeket készíthetünk. Ez a készülék egyik erőssége.

Nem csoda, hogy ezt a képességet állandóan tesztelgetik is, az egyik érdekes tesztben a 4K videózási képességét állította szembe az Fstoppers fotós blog egy profi fényképezőgéppel. Az iPhone X 12 MP-es nagylátószögű és teleobjektíves dupla kamerát és többek között ƒ/2,4-esteleobjektíves fényrekeszt kapott, amely így méltó ellenfele a 20,3 megapixeles, elektronikus keresővel, 3″ LCD érintőképernyővel, 4K videó és arcfelismerés képességgel felszerelt Panasonic Lumix GH5 fényképezőnek.

Az iPhone X eredményei lenyűgözte a csapatot. A közel 600 ezer forintos gép a videostabilizációs és a gyenge fényviszonyok esetén brillírozott, míg az Apple készüléke nem csak a nappali fényviszonyok és a slo-mo felvételek során bizonyított, de közel hasonló eredményeket ért el, néhol pedig túl is szárnyalta a GH5-öt a színek és kontraszt tekintetében.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük