Új Mac Mini és 8K-s kijelző is érkezhet?

A napokban beszámoltunk arról, hogy az Apple ígéretei szerint a Mac Pro, az iMac család és a kijelzők is frissülnek. A nagy tuning 2018-ra várható, a vállalat azonban dobott egy kis csontot, amin addig lehet rágódni, érkezett ugyanis egy kisebb Mac Pro update.

A bejelentés során beszéltek egy Pro kijelzőről is, de ezt a cég nem részletezte. A Pike’s Universum blog azonban úgy véli, hogy ez egy 8K-s kijelző lesz. Ez nem is olyan nehezen elképzelhető, mivel a piac első kijelzője már elérhető a Dell Ultrasharp UP3218K képernyőjének személyében, amiért nem kevesebb, mint 5000 dollárt (1,5 millió forint kb.) kell kicsengetnie a vásárlónak, az Apple-nek tehát haladnia kell a korral és be kell szállnia a versenybe.

Dell Ultrasharp UP3218K
Fotó: Dell

A blog egyebet nem árul el erről, csak annyit, hogy valószínűleg a 8K-s kijelző nem idén kerül bemutatásra. Megemlítik ugyanakkor a Mac Minit is, amely az Apple szűkszavú információi szerint kilép az “apró” világából és  új high-end modellként fog bemutatkozni.

Hogy ez méret- vagy dizájnbeli változást jelent, nem tudni, de az biztos, hogy ráfér a frissítés a termékcsaládra, hiszen utoljára 2014 végén nyúlt hozzá az Apple.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük