“Az Apple igazi versenytársa saját maga” – egy újabb Ming-Chi Kuo jelentés

Fotó: Apple

Még hogy Ming-Chi Kuo nem ad több jelentést Apple fonton… Ezúttal a TF International Securities elemzőjeként jósolt picit almás termékekről.

Kuo szerint az Apple Face ID-vel felturbózott iPadeket, alacsonyabb árazású MacBook Air modelleket és 2018 második felében nagyobb kijelzős Apple Watch-okat ad ki. Utóbbiról éppen a napokban hallottunk, a nagyobb kijelző mellett frissített dizájnt és méretesebb akkumulátort is emlegettek.

Fotó: Apple

Kuo jelentésében azt is elmondta, hogy a jövő évi iPhoneok “jelentős újításokat” kapnak, ám ezekre idén még senki ne számítson. Az Apple korábbi elvárásait is megerősítette, véleménye szerint 2019-ben több LCD alapú Apple modellt adnak el, mint OLED-et. Ezt a tendenciát már idénre is jósolja, úgy gondolja, a 6,1 hüvelykes LCD iPhone modellekből fogy majd a legtöbb, mivel iPhone X-hez hasonló kinézetet és funkciókat kapnak, csak alacsonyabb, 600-700 dolláros áron (kb. 167-195 ezer forint).

Egyébként Kuo idén szeptemberre továbbra is egy 5,8 és egy 6,5 hüvelykes OLED OLED, valamint egy 6,1 hüvelykes LCD készüléket vár.

Az elemző kommentálta Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háborút:

“Nem valószínű, hogy az Apple-t közvetlenül érinti ez a kereskedelmi háború, mert fontos szerepet játszik mind Kína, mind az Egyesült Államok gazdaságában.”

Fotó: Apple

Kuo egy nagyon érdekes kijelentést is tett:

“A high-end piacon az Apple igazi versenytársa saját maga, hiszen olyan új modelleket kell kínálnia, amelyek a felhasználók csere igényét ösztönzik. Az iPhone 6 modellek után a felhasználók újabb készülékek váltása iránti igénye tekintetében jelentős stagnálás tapasztalható.”

A fentieket összegezve az elemző a következőkkel zárt:

“Úgy gondoljuk, hogy az Apple továbbra is a fogyasztói elektronikai ágazat vezető vállalata, az innovatív felhasználói élmény és az ökoszisztéma-fejlesztés terén széles körben felülmúlja versenytársait.”

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük