Gond van az új iPhone-ok töltésével

Fotó: Tom’s Guide

Újabb botrány szélén állhat az Apple, mivel az új iPhone modellek töltésével akad némi probléma.

A Reddit és az Apple hivatalos fórumán is több felhasználó jelzett rendellenes viselkedést az új iPhone modellek kábellel történő töltése során. Először az iPhone Xs Max tulajdonosok jelezték a problémát, majd egyre több sima Xs felhasználó is tapasztalta.
Egyesek arról számoltak be, hogy ha képernyőjük kikapcsolt állapotban van, kábelről addig nem tölt a telefonjuk, míg be nem kapcsolják a kijelzőt. Tehát a kijelző fel sem villan, mikor csatlakoztatják a töltőt, vagyis azt az új készülékek nem érzékelik. Mások helyzete rosszabb, az ő készülékük a manuális képernyő ébresztés után sem tölt.

Az Unboxing Therapy letesztelte a szóban forgó jelenséget, a probléma elsőként egy Xs Max mobilnál jelentkezett, de a végére előkerült egy hasonló tüneteket produkáló iPhone X is.

Ahogy a videóban is láthatjuk, nem csak az új készülékeket, de a korábbi modelleket is érinti ez az Apple számára igencsak kínos probléma, amelyre jelenleg nincs magyarázata. Mivel érintettek a korábbi mobilok is, inkább szoftveres lehet a hiba forrása.

Átmeneti megoldást nyújthat, ha telepítjük készülékeinkre az iOS 12.1 beta 1 verziót, ám ez elég kockázatos, inkább a Beállítások > Face ID és jelszó menüben kapcsoljuk be az USB tartozékok lehetőséget.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük