Itt vannak az első bitcoin milliárdosok!

Cameron és Tyler Winklevoss
Fotó: The New York Times

Sokszor emlegetjük a bitcoint, nem véletlen. Ez a valuta igenis értékes és használható, ahogyan ezt az is mutatja, hogy megvannak a fizetőeszköz első milliárdosai: Tyler és Cameron Winklevoss.

A Winklevoss testvérek neve ismerős lehet, ők azok, akik peren kívüli egyezséget kötöttek Mark Zuckerberg-gel a Facebook-hoz köthető szellemi tulajdonjoggal kapcsolatban. Szerintük ugyanis Zuckerberg ellopta tőlük a közösségi oldal ötletét. Winklevossék jól jártak, peren kívül 2008-ban Zuckerberg 65 millió dollárt fizetett nekik.

A fivérek 2013-ban 11 millió dollárért felvásárolták a világ bitcoin készletének 1 százalékát az akkori 120 dolláros árfolyamon. A több mint négy évvel ezelőtt köttetett üzlet mára érett be: a luxembourgi székhelyű Bitstamp tőzsdén vasárnap este 11 680 dolláron állt a bitcoin árfolyama.

Fotó: Thought of Food

“Úgy tekinthető, hogy ez az első (dollár) milliárd, amelyet virtuális devizába fektetve értek el.” – írta a The Telegraph.

Ha te is szeretnél bitcoinhoz jutni, háromféleképpen teheted meg:

  • veszel pénzért cserében
  • valamilyen termékért vagy szolgáltatásért cserében kapod fizetés gyanánt
  • “bányászat” útján: a bitcoin-hálózathoz kapcsolódó speciális számítógépek bonyolult matematikai számítási műveleteket végeznek, a számítást elsőként elvégző és publikáló gép tulajdonosa kapja meg a kriptopénzt

A bitcoin egyébként a múlt héten 11 874 dolláron érte el történelmi csúcsát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük